Nordisk Seminar: Velfærdsstatens æstetik og globale cirkulation

Nordisk Seminar præsenterer: En samtale mellem Lasse Horne Kjældgaard & Mary Hilson. I samarbejde med forskningscenteret NAU: Nordic Research at Aarhus University

Oplysninger om arrangementet

Tidspunkt

Fredag 29. oktober 2021,  kl. 14:00 - 16:28

Sted

Lokale 1485-123 eller via Zoom

Nordisk seminar 29. oktober 2021. Lokale 1485-123. Klokken 14-16. Velfærdsstatens æstetik og globale cirkulation ved Lasse Horne Kjældgaard og Mary Hilson.

Her i Norden sætter velfærdsstaten sit præg på vores liv og dagligdag i langt højere grad end vi måske går rundt og tænker på til daglig. I udlandet enten elsker eller hader man vores nordiske velfærdsstatsmodel, alt efter ens politiske ståsted.

Det er netop dette der den 29. oktober bliver udgangspunkt for eftermiddagen, hvor Lasse Horne Kjældgaard (SDU) og Mary Hilson (AU) kommer forbi Nordisk Seminar for at snakke om, hvordan velfærdsstaten på samme tid er alt omfattende og tilsyneladende usynlig for de borgere, der lever i den, samt om hvordan den er en væsentlig del af det nordiske brand i resten af verden – dette, synes de Horne Kjældgaard og Hilson, gør den til et fascinerende forskningsobjekt. 

I eftermiddagens tværfaglige arrangement samtaler Lill-Ann Körber altså med to af de mest fremragende velfærdsstatsforskerne i Danmark om velfærdsstatens historie, mening, litteratur, æstetik og internationale appeal.

 

OM GÆSTERNE 

 Mary Hilson er professor i historie på AU. Hun er forfatter til The Nordic Model: Scandinavia since 1945 (2008) og leder det FKK-finansierede forskningsprojekt ”Nordic Model(s) in the Global Circulation of Ideas 1970–2020”. Mary Hilson repræsenterer AU i det nordiske samarbejde ReNEW: Reimagining Norden in an Evolving World, og leder sammen med Lill-Ann Körber forskningscenteret NAU: Nordic Research at Aarhus University

Lasse Horne Kjældgaard er professor på SDU og leder af H.C. Andersen Centret. Han er sekretær i Det Danske Akademi og har tidligere været professor på RUC og direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab. I 2018 fik Lasse Horne Kjældgaard Dansk Magisterforenings pris for hans doktorafhandling og efterfølgende bog Meningen med velfærdsstaten. Da litteraturen tog ordet - og politikerne lyttede.

Arrangementet er gratis. Deltagelse kan også foregå via Zoom.