På AU IT's hjemmeside finder du hjælp til, hvordan du kommer godt i gang med din nye computer herunder to-trins-bekræftelser, printeropsætning, VPN-adgang (Cisco AnyConnect) m.m.
Ved ansættelse modtager den nye medarbejder en vejledning til login og til at oprette en mailadresse.
Det er universitetets politik, at medarbejderne skal have adgang til at se hinandens kalendere, og at man besvarer mødeindkaldelser via kalenderen. Det letter planlægning af møder mv.
Alle medarbejdere skal notere aktiviteter i kalenderen, og man bedes angive i kalenderen, hvis man ikke er til stede på arbejdspladsen inden for almindelig arbejdstid, og hvordan man kan træffes, hvis man fx arbejder hjemme.
Se vejledning til Outlook og udbud af kurser.
Eduroam er AU’s trådløse netværk til studerende, medarbejdere og gæster fra andre forsknings- og uddannelsesinstitutioner.
Når du logger på VPN, har du samme beskyttelse, som hvis du sidder fysisk på Aarhus Universitet. Det vil sige, at din internetforbindelse er krypteret og dermed ’usynlig’, så den ikke kan aflures af andre. Der er flere systemer, som du ikke kan tilgå uden at være logget på VPN eller AU-netværket.
Aarhus Universitet har i alt 3 trådløse netværk, som er tilgængelige på hele universitetet - herunder AU-Guest.
Læs om gæstenetværket og opsætning her.
Du kan logge hurtigt ind på mange af AU's IT-systemer via denne genvej i øverst i højre hjørne af din skærm, når du befinder dig på et AU-site.
Når du skal logge ind i AU’s systemer/computer, skal du i langt de fleste tilfælde bruge din systemgenererede e-mailadresse fx ’au123456@uni.au.dk. Du finder dit og andres AU ID ved at søge vedkommendes navn frem i adressebogen i Outlook, højreklikke på navnet og vælge Egenskaber.
AU har totrinsbekræftelse som et ekstra lag af sikkerhed. AU anbefaler Microsoft Authenticator-app'en.
Brightspace er AU’s e-læringssystem. Brightspace er samlingspunkt for kursusmateriale og fungerer som forum for online læring og undervisningsaktiviteter.
Alle nye AU-computere bliver udleveret med en Microsoft 365-pakke, som indeholder mange forskellige applikationer fx OneDrive, SharePoint, Teams, OneNote, Forms m.m. Find vejledninger til alle applikationerne under brugen af Microsoft-pakken herunder.
Læs om brugen af Microsoft-pakken her | Se også, hvordan du bruger AU-webmail | Introduktion og webinars til OneDrive
Selvbetjeningssystemet mitHR samler størstedelen af personaleinformation, arbejde med personaleopgaver og projekttidsregistrering på AU. mitHR er for alle medarbejdere, ledere og HR-funktioner.
Hvad angår registrering af ferie og fravær bedes du følge IKK's lokale retningslinjer, som du finder her.
PURE er dit elektroniske visitkort til registrering af publikationer, forskningsområder og aktiviteter for videnskabelige medarbejdere samt kontaktinfo for alle medarbejdere. Universitetets ledelse har besluttet, at det er obligatorisk at opdatere fritekstfelterne på din side med en kort profiltekst om dig selv og dine arbejdsområder. Som udgangspunkt skal man også optræde med billede, email og arbejdstelefonnummer på medarbejderhjemmesiden. Er der særlige forhold, som betyder, at dine kontaktoplysninger ikke skal fremgå af siden, skal det aftales med nærmeste leder. Spørgsmål om siderne kan rettes til: typo3@au.dk.
Quick Editor giver mulighed for nemt at redigere dele af sin personlige hjemmeside. Det er dog stadig muligt at tilgå Pure backend, hvor man har de samme muligheder for at redigere sin personlige hjemmeside, som man hele tiden har haft.
Læs her, hvordan du redigerer i din online profil | Læs mere om Pure backend | Find vejledning til Quick Editor her
Alle køb på vegne af AU skal afregnes enten via RejsUd, REEX eller IndFak. I RejsUd og REEX skal du ved afregning uploade dokumentationsbilag f.eks. kvitteringer, fakturaer eller lign.
Læs AU's vejledning til systemerne her, hvordan du benytter dem | Find IKK's retningslinjer her.
I Microsoft Word finder du AU-skabeloner via Templafy bl.a. brevpapir. For at indstille brevpapiret til at vise din enhed og dit navn, skal du finde dit enhedsnummer (afdelingsnummer) i AU's enhedsregister.
Læs om Templafy her | Find enhedsregisteret her | AU's design og skabeloner | Opsætning a mail-signatur
Vip-O-Matic er et administrativt system til registrering af arbejdstid for fast- og tidsbegrænset videnskabelige medarbejdere med forskningsforpligtelse.
Workzone er AU's journaliseringssystem, hvorfra administrativ dokumentation jævnligt overdrages til Rigsarkivet.
Find information om, hvad du lovpligtigt skal journalisere og dit ansvar for at journalisere her.
Instituttet stiller en arbejdsplads til din rådighed med standard it-udstyr, og på AU og IKK bruger vi primært Teams-telefoni. Har du brug for anskaffelser, skal du kontakte din afdelingssekretær, som kan vejlede dig ift. gældende regler.
Orienter dig om IKK's retningslinjer for indkøb af IT-udstyr og telefoner
Informationssikkerhed handler om, hvordan vi passer på vores informationer. Lige fra beskyttelse af følsomme personoplysninger til de adgangskoder, vi bruger på vores udstyr.
Som medarbejder og studerende på Aarhus Universitet har du pligt til at kende og overholde reglerne for informationssikkerhed. Derudover skal du være bekendt med den centrale informationssikkerhedspolitik.